SVOGERtekst® Bogmærker
 Start Bogmærker Tekstlinks Kontakt Om...

 
Johanes Mario Simmel:
Til den bitre ende
På det lille runde mærke oppe i hjørnet står der spænding !! Bogen handler om en afdanket amerikansk tidligere barnestjerne som har brændt sin hjerne af i sprit. Han er træt af sin kone og har indledt et upassende intimt forhold til sin steddatter. Han får chancen for et come back i en film af samme navn (smart ikke ?)  men kan selvfølgelig ikke klare det fordi han drikker så meget, så er det at han får "hjælp" af en tysk læge som er opiummisbruger - lyder det ikke spændende 

DET ER DET IKKE.....

Jerome K. Jerome:
Tre mand i en båd
Klassisk humor - men hvorfor er hunden med så lidt ?
Jan Guillou:
En borger hævet over en hver mistanke
Hva fa'en er nu det for no'et. Den gode Guillou plejer ellers at skrive spænding som sparker røv og så lader han hele serien om Hammilton ende i svensk middelmådig socialdemokratisme, bare fordi han (Guillou) fik et personligt knæk da Bildt blev Statsminister.
ÆV ÆV og tre gange ÆV
Lise Nørgaard: 
En hund i huset
Lise har en hund. Den hedder Puk. Lises hund hedder Puk. Lise har skrevet en bog om køteren.!! Hvorfor bliver alt hvad den dame skriver udgivet. Hvorfor hvorfor hvorfor ?????
Frederick Forsyth: Djævlens alternativ 
Frede er en god gammel koldkriger. Frede ved meget om spioner og sådan no'et. Frede skriver spændende bøger. Denne her er meget spændende. Handlingen: No'en eksil-ukrainere nakker chefen for KGB osv. osv.
Grete Roulund: Frygtelige familieportrætter
Hvem fanden er Grete Roulund? Hun skriver en sjov bog
Robert B. Parker:
Motiv til mord:
Robert B. Parker er en haj. Bogens første linier lyder: "Hvis man lænede sig langt tilbage i stolen og vred halsen af led, kunne man se himlen fra vinduet i mit kontor." Hva'ba' så er tonen lissom slået an. Eller hva' med "Det var et vejr af den slags, hvor en sut kunne sove i en portåbning , og alligevel have det lunt." Historien, eller plottet om man vil, er ret tamt, men det er som at se en B-film med James Earl Jones, det betyder ikke noget når sproget har så meget pondus (og her tænkes ikke på en pingvin fra et nu fusioneret pengeinstitut!!). Fem stjerner og en lunken burbon til den. 
Luke Rhinehart:
Terningemanden
Orv for en syg bog. Orv for en syg ide. Orv for en bog. Orv læs den selv.
Richard Aellen:
Tid til hævn
Denne bog har en helt vanvittig usandsynlig handlig. En soldat bliver snydt af sin kammerat og ender som krigsfange i Nordvietnam.   Her sidder han i 20 (TYVE) år !!! i et mørkt hul !! i jorden !!! Da han endelig slipper ud, efter at have gravet en meget! lang tunnel stjæler han et fly! og flyver ud og finder en guldskat!! Pengene for skatten bruger han til en udspekuleret hævn.   Så meget for kriseterapi.... 
P. G. Wodehouse:
Onkel Dynamit
Denne bog er sjov, meget sjov. Hvorfor er den sjov? Fordi Wodehouse har skrevet den. Alt hvad Wodehouse skrev var, er og vil altid være sjovt... Derfor. 
John Kruse: Operation Solsikke:
Endnu en rigtig koldkrigerisk spionroman. Denne er dog ikke (slet ikke) på højde med Forsyth's Djævlens Alternativ. Handlingen er urealistisk og personskildringen er overfladisk. Dog ganske underholdende, lidt ligesom Star Trek
Knud H. Thomsen: Klokken i Makedonien:
Knud havde et kæmpetalent for at fortælle en god historie. Historien kort:  I krigens slutning bliver Jangos, en ingeniør fra Athen, sendt nordpå til Græsk Makedonien hvor han skal istandsætte et gammelt spinderi. Han vikles hurtigt ind i det lokale liv og er derfor selvskreven (meget imod sin vilje) til at deltage i en ekspedition som skal hente byens bortførte klokke hjem fra Jugoslavisk Makedonien.  Denne bog er din ven. 
Leif Davidsen:
Den russiske trilogi
Leif D. har skrevet tre bøger om Sovjet/Rusland. Dem samlede hans forlag i éen og udgav den lige midt i julehandlen og tak for det. Leif D. er den danske John Le Carré.
Nick Carter
Blodigt spor til Mekka & 
Den russiske mulvarp
Disse bøger er nummer 252 og 267 i dette store epos om den amerikanske agent og superhelt (og åbenbart forfatter!) Nick Carter. Rigtigt gode bøger til prisen. Handlingen er ren tegneserie (den er stort set ens i begge bøger) og personerne er formstøbt i plast. Men de var billige og  .......-nå ja det er anden gang jeg har læst dem (så  kom det ud). 
Mary Stewart:
Paladset i Beirut
Og turen går til Beirut. Det var dog en styg en. Er denne bog ment som en gyser eller hva' ? Det eneste gyselige ved denne bog er dens længde og det usmageligt grønne omslag. Det eneste spændende er om den aldrig bliver spændende 
 -det gør den ikke. 
 Thomas Harris:
Den røde drage
Efterfølgeren til Ondskabens øjne. Fy for den da for en klam bog. 
Denne bog er et must for massemordere in spe. Vi svælger i død,ødelæggelse og "anderledes" psykoser. Hovedpersonen danser, forklædt som drage, for sine (døde) ofre !!! 
Ja det er ikke helt socialrealisme som Tove skrev den - og tak for det.
Jan guillou:
Ondskaben
Og ondskabsfuld det er denne bog. Glade dage på kostskolen. Jeg tror at Jan har haft en sjov opvækst, han ved ret meget om vold og tyrani - jeg tror nærmest han er imod !.
Stephen King: Den grønne mil 1-6:
Stephen er temmelig overset for det han er bedst til, nemlig at fortælle en god historie. Stephen er lissom mest kendt for sine gysere og det er dælme synd. Her fortæller han små anekdoter fra dødsgangen. Og så er der point for ideen med at dele en roman op i seks bøger, det er da profitmaksimering så det vil noget, Stephen hylder på den måde murens fald og den frie monopolkapitalismes sejr over østblokken.
Leif Panduro: Av min guldtand: Man kunne fristes til at skrive tandløs humor, men det ville være for nemt og i øvrigt heller ikke passe. Denne bog er sjov som lattergas på en varm sommerdag.
Naser Khader / Jacob Kvist: Khader.dk

Naser har skrevet sine erindringer. Det er der kommet en glimrende bog ud af. Et forfriskende intelligent indlæg i en debat der som oftest er præget af det modsatte. Og så har forfatteren læst sammen med SVOGERsiderne®'s redaktør, men det er altså ikke kun derfor bogen er god.

Michael Larsen: Uden sikker viden Fordrukken journalist leder efter sin forlovedes morder. Behandler emner som: penge, sex, vold og  computerbaseret billedmanipulation. Bogen er med andre ord "lissom på en eller anden måde rigtigt oppe i tiden", men derfor er den nu ret god alligevel...